نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

اختلاف سني با فرزندان يكي از عوامل تأثيرگذار در ايجاد ارتباط مناسب والد فرزندي است. اين مسئله به خصوص در دوره نوجواني بيش از هر زمان ديگري خود را نشان مي‌دهد و زمينه ساز بروز تنش و تعارض مي‌گردد. با اين حال امروزه با بالا رفتن سن ازدواج، اختلاف سني والدين و بچه‌هايشان نيز بيشتر شده و نگراني‌ها در اين باره افزايش يافته است.

البته جاي نگراني وجود ندارد چراكه با مديريت كردن اين مسئله مي‌توان از بسياري مشكلات و تنش‌ها پيشگيري كرد. اما خوب پدر و مادرهايي هم هستند كه با وجود اختلاف سني زياد توانسته‌اند ارتباط خوبي با بچه‌هايشان برقرار كنند. در ادامه بهترين اختلاف سني با فرزندان را بر اساس مطالعات و بررسي‌هاي انجام شده آورده‌ايم.

منبع: اختلاف سني با فرزندان | اختلاف سني والدين با فرزند

اختلاف سني با فرزندان

اختلاف سني با فرزندان اگر زياد باشد مشكلات اساسي را بين والد و فرزند برقرار مي‌كند. اما اگر اين اختلافات سني كمتر باشد يا در حد معمولي باشد، رابطه والد و فرزند مانند دوست و همدل خواهد شد. اما همانطور كه اختلاف سني زياد دردسر ساز است، اختلاف سني خيلي كم نيز با مشكلات بزرگي روبرو است. بر اساس تحقيقات انجام شده، فاصله سني زياد والدين با فرزندان باعث عدم تفاهم و عدم درك بين آنها خواهد شد. در واقع والدين با فرزندان خود زبان مشتركي نخواهند داشت. يكديگر را درك نمي‌كنند.

فرزند آوري در هر سني مزايا و معايب خود را دارد. فرزند آوري قبل از 20 سالگي و بعد از 40 سالگي آسيب رسان است. اختلاف سني با فرزندان بايد به شيوه اي باشد كه مادر و فرزند با مشكل روبرو نشوند. براي آگاهي از زمان دقيق بچه دار شدن و اختلاف سني مناسب با فرزندان از روانشناسان مشورت بگيريد.

بهترين اختلاف سني با فرزندان

بسياري از زوجين قبل از بچه‌دار شدن در مورد بهترين اختلاف سني با فرزندان از متخصصين سؤال مي‌پرسند. در جواب به اين پرسش بايد گفت آنچه باعث مي‌شود سن به عنوان يك عامل بسيار مهم در نظر گرفته شود اين است كه افراد معمولاً در سنين بالا كم‌تر مي‌توانند با فرزند خود ارتباط صميمانه برقرار كنند. و علاقه مندي‌هاي او را درك نمايند.

چرا كه شكاف نسلي آنقدر زياد مي‌شود كه آنچه براي فرزندان ارزش محسوب مي‌شود براي پدر و مادرها اهميتي ندارد و يا بالعكس.

از آنجايي كه ارتباط با والدين الگويي براي برقراري ارتباط سالم با تمامي افراد مهم در طول زندگي است. هرچقدر اين اختلاف بيشتر شود ساير تعاملات فرزند نيز بيشتر در معرض آسيب قرار مي‌گيرد. در نتيجه معمولاً توصيه مي‌شود كه زوجين تا 35 سالگي براي فرزند آوري اقدام كنند. و اگر اين امر را بعد از اين سن تجربه كردند بر كيفيت ارتباط خود با فرزندان دقت بيشتري به خرج دهند. و براي داشتن روحيه‌اي انعطاف پذير و ايجاد درك متقابل با نسل جديد مهارت‌هاي لازم را بياموزند.

مشورت از روانشناسان متخصص در حيطه خانواده مي‌تواند تا حد زيادي در زمينه اختلاف سني با فرزندان به شما كمك نمايد.

فرزند آوري در سنين بالا

پايين بودن اختلاف سني با فرزندان نيز معايب و مزاياي خود را دارد. زوجيني كه در سنين بالا اقدام به بچه‌دار شدن مي‌كنند اغلب به مرور زمان در تربيت فرزند خود با مشكل مواجه مي‌شوند. اين مسئله در ابتداي كار يعني دوران نوزادي يا كودكي فرزند كمتر خود را نشان مي‌دهد اما هرچقدر كودك به سمت استقلال و توانايي پيش مي‌رود مشكلات پررنگ‌تر مي‌شوند تا جايي كه معمولاً نوجواني فرزندان به نقطه اوج تنش‌ها تبديل مي‌شود.

در دوره نوجواني فرزندان مطيع ديروز تبديل به افرادي مي‌شوند كه مي‌خواهند هم چون يك بزرگسال رفتار كرده و علاقه مندي‌هاي خود را دنبال كنند. در اين شرايط اگر تفاوت نسلي زيادي بين والدين و نوجوان حاكم باشد و پدر و مادر ارتباط مناسبي با كودك نداشته باشند. بسياري از خواسته‌هاي فرزند خود را غيرعقلاني، پوچ و بي‌ارزش مي‌دانند و نمي‌توانند به استقلال نظر او احترام بگذارند.

البته در نظر داشته باشيد كه اختلاف سني با فرزندان تنها يكي از عوامل تأثيرگذار بر رابطه والد فرزندي است. در نتيجه اگر شما بتوانيد از ابتدا ارتباط خوبي با فرزندتان برقرار كنيد، نسبت به تفاوت‌هاي نسلي آگاه باشيد و در جهت ايجاد درك متقابل بكوشيد مي‌توانيد بر مشكلات موجود غلبه كنيد. در واقع آنچه اهميت دارد فارغ از سن، نوع برخورد شما با فرزند و كيفيت تعاملات است.

معايت فرزند آوري در سنين بالا

بالا بودن اختلاف سني با فرزندان باعث عدم درك متقابل مي‌شود. اما تنها عدم درك معايت فرزند آوري در سنين بالا نيست. بنابراين در اين بخش از مقاله در رابطه با معايب و پيامدهاي فرزند آوري در سنين بالا اشاره كرده ايم.

▪ دل مشغولي والد فرزندي متفاوت است.

▪ خجالت فرزندان به دليل شكستگي ظاهر والدين در حضور دوستان

▪عدم اشتياق و حوصله والدين

▪سخت شدن مسئوليت فرزند پروري

▪ بروز اختلالات ژنتيكي

▪  عدم وقت كافي براي فرزندان

▪تعارض بين والدين و فرزندان

مزاياي فرزند آوري در سنين بالا

اختلاف سني با فرزندان اگر زياد باشد تنها داراي معايب نيست. مسلما مزايايي نيز دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

▪ توان مالي بهتر

▪آمادگي بيشتر براي فرزند آوري

▪ شناخت بهتر از خود

▪ بالا بودن اعتماد به نفس و انعطاف پذيري

اختلاف سني با فرزندان | فرزند آوري در سنين پايين

همان طور كه افزايش اختلاف سني با فرزندان مي‌تواند براي والدين و فرزندان دردسرساز شود. بچه‌دار شدن در سنين پايين نيز مي‌تواند مشكلات گسترده‌اي را به بار بياورد. براي مثال اكثر مادراني كه در سن نوجواني باردار مي‌شوند چالش‌هاي زيادي را در ارتباط با تربيت فرزندان تجربه مي‌كنند چراكه آن‌ها خود در يك دوره بسيار حساس از زندگي به سر مي‌برند و فشارهاي زيادي را در جهت هويت‌يابي و استقلال يابي تجربه مي‌كنند.

مضاعف شدن اين فشارها با تولد فرزند مي‌تواند مادران جوان را از نظر رواني آسيب‌پذير كرده و آن‌ها را با مشكلاتي نظير اضطراب زياد يا افسردگي پس از زايمان روبه‌رو كند. علاوه بر اينكه سلامت رواني مادر در اين دوران بيش از هر زماني در معرض خطر قرار دارد. اين مسئله مي‌تواند ارتباط با نوزاد را نيز خدشه‌دار كرده و رابطه‌اي غير ايمن و پرتنش را به وجود بياورد.

در نتيجه اگر در سنين پايين تصميم به فرزند آوري گرفتيد تلاش كنيد تا از نظر رواني خود را براي سازگاري با چالش‌هاي جديد زندگي آماده نماييد. و مهارت‌هاي فرزندپروري را در خود پرورش دهيد. مشورت از يك روانشناس براي حل تعارض‌هاي دروني، استفاده از كتاب‌هاي راهنماي تربيت كودك و شركت در كارگاه‌هاي فرزند پروري ازجمله روش‌هايي است كه به شما براي كنار آمدن هر چه بهتر با اختلاف سني با فرزندان و شرايط كمك مي‌كند. 

معايت فرزند آوري در سنين پايين

همانطور كه بالا بودن اختلاف سني با فرزندان آسيب زا است. پايين بودن اختلاف سني با فرزندان نيز معايبي دارد. عدم مسئوليت پذيري و رهايي فرزند يكي از اصلي ترين معايب است. اما در ادامه به موارد بيشتري اشاره كرده ايم.

▪عدم ثبات شغلي و رفع نيازهاي مالي

▪ افزايش احتمال زايمان زودرس

▪ آزادي بيش از حد به فرزندان

▪افزايش اختلافات زوجين

▪ عدم مسئوليت پذيري

▪ كمبود ويتامين و تغذيه مادر

مزايا فرزند آوري در سنين پايين

پايين بودن اختلاف سني با فرزندان مزاياي مخصوص به خود را دارد. والدين فرزندان خود را بهتر درك مي‌كنند و روح جوان تري دارند. كه در ادامه به موارد بيشتر اشاره كرده ايم.

▪ نشاط روحي و توان جسمي بيشتر

▪درك بيشتر بچه ها

▪ كاهش احتمال بروز مشكلات ژنتيكي

مديريت كردن اختلاف سني با فرزندان

همان طور كه پيش‌تر اشاره شد وجود اختلاف سني با فرزندان به معناي اجتناب‌ناپذير بودن تعارض با فرزندان نيست. بلكه اين مسئله يكي از صدها عواملي است كه كيفيت رابطه والد فرزندي را تحت تأثير قرار مي‌دهد. در نتيجه شما با برداشتن گام‌هاي درست در تربيت كودك مي‌توانيد اختلاف سني را مديريت نماييد و تأثير آن بر رابطه را كاهش دهيد. ازجمله نكاتي كه در نظر گرفتن آن‌ها مي‌تواند به شما در اين زمينه ياري برساند. مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- كودكان مسئول بي‌حوصلگي‌ها و فشارهاي رواني مرتبط با افزايش سن شما نيستند. اگر احساس مي‌كنيد در تعامل با فرزندتان دائماً عصبي هستيد براي افزايش ميزان سازگاري خود از يك مشاور روانشناس كمك بگيريد.

2- از همان كودكي با فرزندتان ارتباط صميمانه‌اي برقرار كنيد.

3- زمان‌هايي را براي انجام فعاليت‌هاي مشترك لذت بخش با فرزندان اختصاص دهيد.

4- براي مديريت كردن مسئله اختلاف سني با فرزندان سعي كنيد از رفتارهايي نظير سرزنش كردن، توهين يا تحقير كردن بپرهيزيد.

5- عقايد فرزندان نوجوان را به رسميت بشناسيد و به آن‌ها احترام بگذاريد.

6- به جاي تصميم گيري براي نوجوان تلاش كنيد فقط ديدگاه‌هاي خود را ارائه دهيد و تصميم نهايي را به عهده خود او واگذار نماييد.

7- تلاش كنيد تا با وجود اختلاف سلايق و نظرها به فرزندتان نشان دهيد كه همواره او را دوست داريد و اين مسائل محبت شما را تحت تأثير قرار نمي‌دهد.

كلام آخر

اختلاف سني با فرزندان چه بالا باشد و چه پايين، آسيب زا است. بهترين زمان براي فرزند آوري بعد از 20 سالگي و تا سن 35 سالگي است. والديني كه زير 20 سال سن دارند، نسبت به فرزند خود بي مسئوليت هستند. همانطور والديني كه بالاي 35 سال سن دارند با عدم درك متقابل روبرو خواهند شد.

به همين دليل بهتر است تا جهت پيشگيري از اين اتفاق با روانشناس و مشاورين متخصص در زمينه اختلاف سني با فرزندان مشورت كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلاف سني با فرزندان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا بچه‌دار شدن در سن كم باعث افزايش صميميت والد و فرزند مي‌شود؟

معمولاً اختلاف سني كمتر باعث مي‌شود كه افراد درك متقابل بيشتري از هم داشته باشند و همين مسئله روي ميزان صميميت تجربه شده تأثير مي‌گذارد. با اين حال در نظر داشته باشيد كه فرزند آوري در سنين بسيار كم هم، چندان توصيه نمي‌شود و مي‌تواند آسيب‌هاي مربوط به خود را داشته باشد. تلاش كنيد ميزان بلوغ عاطفي و رواني خود را به عنوان ملاك مد نظر قرار دهيد و براي تصميم گيري هرچه بيشتر در اين باره از يك روانشناس متخصص در حيطه خانواده كمك بگيريد. 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلاف سني با فرزندان | اختلاف سني والدين با فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/8  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب